//

Щоб розуміти українську політику, варто краще вивчити українську антропологію, – ректор УКУ

Українці не довіряють будь-яким системним утворенням та не інвестують у них. В них є жива пам’ять того, як системи працюють, і, що в гіршому випадку, вони є просто ворожими. Тому роль політика лікувати ці рани та будувати системний устрій, який робитиме суспільство справедливим та буде поширювати довіру.

 

 

Таку думку висловив о. Борис Ґудзяк на лекції під час першої зимової школи Європейської християнської політичної молодіжної мережі.

 

 

Ректор УКУ у своїй лекції розповів про історію християнства в Україні, причини та історію поділів, переслідування церков у Радянському Союзу, підпілля Української Греко-Католицької Церкви та сучасну ситуацію. А викладач УКУ, редактор журналу «Християнин і світ» Віктор Жуковський торкнувся теми політики і моралі.

 

 

Перша зимова школа Європейської християнської політичної молодіжної мережі (ЕСPYN) триває у Львові 9-13 січня. Учасники з України, Казахстану, Македонії, Молдови, Нідерландів, Литви, Грузії, Білорусі та Албанія. Вони дискутують на тему моралі, політики та принципів християнської демократії.

 

 

Учасники міжнародної школи відвідали Львівську міську раду, зустрілися з єпископом Львівської архиєпархії УГКЦ владикою Венедиктом (Алексійчуком).

 

 

Відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ
Джерело: ucu.edu.ua