//

Що може Церква проти кризи? – голландський економіст

Любов, благодать і проникливість – ці три речі Католицька Церква може запропонувати європейському співтовариству для подолання економічної кризи – вважає голландський економіст Ланс Бовенберг, про що заявив в часі свого виступу на форумі пленарної сесії Комісії Єпископатів Європейської Спільноти.

 


Професор університету в Тільбурзі пояснив, що «люди залишились самотні і перелякані, бо їх зрадили ринки і банки», тому першочерговою потребою і найважливішим антикризовим чинником повинна бути любов.

 


Країни і люди перед обличчям кризи шукають винних і взаємно оскаржують одне одного. «А тут треба відійти від шукання козла відпущення, і подивитись на інших як на Божих дітей, навіть якщо вони зробили помилки». Тому другим важливим духовним антикризовим чинником повинна бути відмова від осудження інших, а намагання уділяти благодать прощення і примирення – вважає голландський економіст.

 


Третім же ключовим моментом повинно стати розуміння ситуації як чогось, що може нас чогось навчити на майбутнє.

 

В часі форуму Ланс Бовенберг вказав також три економічні лікарства для кризи фінансів: редукція боргів Греції в замін на глибоку реорганізацію економіки цієї країни; дофінансування банків ,але лише під умовою зміни їх попереднього способу функціонування; повернення рівноваги між північчю та півднем Європи.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie