//

"Що? Де? Коли?" у Львівській Духовній Семінарії

У середу ввечері, 7 березня 2012 року відбувся дебют інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?" у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

 

Львівська Духовна Семінарія завжди була відкрита для нових ідей її питомців. Зокрема, це стосується інтелектуального розвитку семінаристів, який стоїть на одному з передових рівнів у формації майбутніх душпастирів. Адже семінарійний вишкіл включає в себе всебічний розвиток семінариста та поповнення його багажу знань не лише основами богослов'я, але й різного роду науками. Сучасний світ пішов далеко вперед у своєму розвиткові і неординарність думки та стремління до нових знань високо цінується нашим суспільством.

 

Отож, у рамках розвитку інтелектуальних здібностей семінаристів, з ініціативи бібліотеки Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та її духівника отця Михайла Шкрібинця у колі семінарійної спільноти вперше було проведо інтелектуальну гру "Що? Де? Коли?" У грі взяли участь завчасу створені команди усіх курсів Львівської Семінарії.

Отож, склади команд:

 

Команда І курсу "Доктор":

    Овсяник Тарас - капітан
    Вихор Андрій
    Мельниченко Олег
    Головацький Тарас
    Квасюк Михайло
    Телішевський Володимир

Команда ІІ курсу "Єшурун":

    Вихор Іван - капітан
    Микитчин Остап
    Костецький Іван
    Цайдер Володимир
    Федишин Назар
    Турко Петро

Команда ІІІ курсу "Alvarium":

    Вівчар Андрій - капітан
    Гаранджа Василь
    Гордій Роман
    Мамчин Володимир
    Марій Андрій
    Протасевич Віталій

Команда ІV курсу "Орудний відмінок":

    Боровий Руслан - капітан
    Золотий Василь
    Заблоцький Петро
    Ранця Ігор
    Кшик Тарас
    Нич Михайло

Команда V курсу "Перці":

    Остафіїв Тарас - капітан
    Пасічник Степан
    Ковальчук Юрій
    Прадивус Андрій
    Доманський Анатолій
    Радченко Сергій

Команда VІ курсу "6 клепок":

    Бабій Тарас - капітан
    Протасевич Олександр
    Щербак Микола
    Гадомський Тарас
    Чернюк Євген
    Ружилович Олег

 

Дивлячись на склади команд, одразу можна запримітити, наскільки серйозно команди підійшли до цієї гри. Сама ж гра складалася з трьох турів, в яких прозвучало по 12 запитань. Час на обдумування одного запитання складав лише одну хвилину. Протягом цього часу команди повинні були продемонструвати свої знання з різних дисциплін та вміння погоджуватися один з одним, і вкінці записати відповідь на карточку та передати її вельмишанованому журі. Доречі, суддями у грі були духівник Львівської Духовної Семінарії отець Андрій Стасів, префект цієї ж Семінарії отець Михайло Шкрібинець та брат Юрій Балух,  бібліотекар нашої Семінарії.

 

Загалом, гра проходила в напружений боротьбі та у високих польотах думок наших семінаристів. У залі відчувався запал та азарт, проте уся гра проходила в дусі єдності, підтримки один одного та радості.

 

За результатами гри, у нелегкій схватці мудрості перемогу здобули наймолодші учасники нашої гри - команда І курсу "Доктор". У завершальній дуелі вони взяли гору над командами ІІ та ІV курсів, правильно відповівши на останнє запитання. Згодом, їх очікував приємний приз - Святе Письмо, "як джерело всякої мудрості" та перехідна статуетка сови, яка свідчитиме про перемогу команди аж до наступної зустрічі.

 

Вартує також згадати про конкурс, який відбувся серед глядачів. Гості гри також мали право відповідати на запитання "Що? Де? Коли?" Найбільшу кількість відповідей дав віце-ректор Семінарії по навчальній частині отець Орест Демко, який отримав у подарунок шоколадні солодощі, що стимулюють роботу мозку.

 

Насамкінець, хотілося б подякувати бібліотеці Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та її незмінному "сторожу мудрості" отцю Михайлу Шкрібинцю, ректорату, братам-організаторам та учасникам команд за чудову гру та приємно проведений вечір. Сподіваємося, що ця зустріч не залишиться останньою, і ми ще не раз станемо свідками величного бою наших знань.

Джерело: lds.lviv.ua