//

Щедрість католиків Іспанії є більшою за економічну кризу

Приблизно на 200 000 збільшилася кількість людей, які торік призначили частину суми податків для Католицької Церкви в Іспанії, – поінформувала Конференція Єпископату. Така тенденція триває вже впродовж декількох років.

 

Кількість податкових декларацій для Церкви становить близько 7,5 мільйонів. За останні п'ять років вона зросла майже на мільйон – наголошує іспанський єпископат. Враховуючи, що близько 23 відсотків декларацій заповнюють подружні пари разом, можна припустити, що торік 9,2 мільйони осіб вирішили призначити частину податку для цілей Католицької Церкви. Однак є відчутною економічна криза, що панує в країні: остаточна сума є меншою, ніж торік приблизно на 1 мільйон євро (з 249, 4 млн. зменшилася до 248, 3 млн. євро).

 

Конференція єпископату Іспанії оцінила результати податкової кампанії позитивно, особливо в період кризи. Вона зазначає, що це залежить від особистого рішення платника податку, щоб частину його податку призначили на Церкву. . Значне збільшення кількості осіб означає, що "реальне сприйняття Католицької Церкви в суспільстві є позитивним". Іспанський єпископат вдячний усім, особливо тим, хто зробив це вперше. Він також запевняє, що буде продовжувати проводити інформаційну кампанію про соціально-освітні справи, які здійснює Церква. "Поставити хрестик у податковій декларації не коштує багато, але він приносить багато плодів", – йдеться в повідомленні.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie