//

Ще п'ять днів можна висувати кандидатів на Премію імені блаж. Кароля Войтили

Завершується публічне висунення претендентів-номінантів на першу премію імені блаженного Кароля Войтили, Папи Івана Павла ІІ, для відзначення українських журналістів за найкращий матеріал або серію матеріалів, присвячених різним аспектам релігійного життя в Україні і світі. Премія була започаткована РІСУ 3 травня 2011 року, у Всесвітній день свободи преси.

 

Публічне висунення номінантів завершується 10 червня. Після цього з номінантами і їхніми доробками ознайомиться журі.

 

За цей період було висунуто близько 80 осіб, багато з яких є відомими фахівцями у цій сфері. Обговорення і голосування кандидатів відбувалося у соціальних мережах і викликало жвавий інтерес.

 

Перший лауреат премії ім. блаж. Кароля Войтили буде оголошений 27 червня 2011 року, на згадку про 10-у річницю візиту Папи Римського в Україну. Подарунок для переможця — участь в паломництві «Слідами Івана Павла ІІ».

 

Як РІСУ повідомляла, номінантами на премію можуть бути журналісти, публіцисти, які працюють у різних жанрах журналістики (новини, репортажі, журналістські розслідування, аналітика, колумністика), типах ЗМІ (преса, радіо, телебачення, Інтернет) та блогери.

 

Рекомендувати номінантів можуть: редакційні колективи, незалежні експерти, релігійні та громадські організації, а також окремі особи чи групи осіб та члени журі. Листа з рекомендацією можна надіслати на адресу редакції (зазначивши, що йдеться про подання на премію) або прямо на порталі РІСУ.

 

Для визначення переможця створюється незалежне журі, яке буде враховувати результати відповідного опитування на порталі РІСУ та в соціальних мережах. Релігійні погляди автора не впливають на рішення журі.

 

Головний критерій відбору: матеріали мають давати глибше розуміння релігійного життя. Звичайно, що будуть братися до уваги лише ті матеріали, які відповідають загальноприйнятим стандартам журналістики (об’єктивність, неупередженість, правдивість, дотримання авторського права тощо).

 

Участі в конкурсі не беруть працівники редакції РІСУ, а також члени журі.

 

Джерело: РІСУ