//

Ще одну пакистанську християнку звинувачено у богохульстві

Молода християнка була звинувачена у богохульстві після того, як відмовилася навернутися в іслам за наполяганням її родичів, повідомляє invictory.org.

 

Двадцятишестирічна Шамім Бібі, яка має тримісячну доньку, була заарештована 28 лютого. Їй пред'явлено обвинувачення за статтею 295-С КК Пакистану, що передбачає смертну кару за «образу імені Мухаммеда».

 

ЇЇ звинуватили сусіди у тому, що вона допустила образливі зауваження на адресу Мухаммеда, перебуваючи у дворі свого будинку в Хічівала, округу Бахавалнагар, у штаті Пенджаб. Це відбулося через три дні після того, як її невістка і племінники навернулася в іслам і примушували її до того ж. Її брат Ільяс Масіх сказав: «Вона відмовилася і сказала, що її все влаштовує в її вірі, і вона не збирається її змінювати».

 

Вірогідно, її невістка розповіла місцевим мусульманам, що Шамім образила Муххамеда, а ті вже повідомили про це місцевого духовного лідера, який склав заяву про факт богохульства до поліції. Дізнавшись про це, багато жителів села зібралися біля будинку Шамім, вимагаючи «строго покарати» молоду християнку.

 

Сім'я Шамім вважає, що причина звинувачення криється у її відмові навернутися в іслам. Один із згаданих у заяві свідків зізнався, що насправді не був на тому місці, коли стався інцидент.

 

Швагро Шамім, Шахбаз Масіх, піддав сумніву заяви іншого свідка, який працює водієм на моторікші. Шахбаз каже: «Він розвозить дітей і не міг бути вдома, оскільки інцидент стався у той час, коли у школі закінчувалися уроки».

 

Пакистанський закон про богохульство часто використовується проти християн та інших немусульман. Вони дуже вразливі до таких звинувачень, тим більше що судова система у відповідності з вченням шаріату завжди приймає сторону мусульман.

 

Широкий розголос випадку з Асією Бібі, християнкою, яка чекає страти за богохульство, привернув міжнародну увагу до проблеми цього закону, але, незважаючи на заклики реформувати цей закон, нічого не змінилося, і він як і раніше використовується проти християн.

 

І хоча досі у Пакистані ще нікого не було страчено за богохульство, деякі з обвинувачених були вбиті ревними мусульманами після їх звільнення, а їх рідних почали жорстоко переслідувати. Багато підозрюваних провели довгі місяці й навіть роки в ув'язненні, очікуючи рішення суду.