//

Ще один англіканський єпископ став католиком

Англіканський єпископ - Роберт Мерсер, який 10 років служив у Зімбабве і 17 років керував Англіканською Церквою в Канаді, перейшов у католицизм. Його прийняли в Католицьку Церкву як мирянина.

 

Роберт Мерсер став членом ординаріату Богоматері Уолсінгемскої, створеного в минулому році Папою Бенедиктом XVI для англікан, які бажають стати католиками. На церемонії головував інший екс-єпископ - Кіт Ньютон, який в сані пресвітера є главою британських англікан, які приєднались до Католицької Церкви.

 

Ординаріат Богоматері Уолсінгемской був заснований у відповідності з апостольською конституцією Бенедикта XVI «Anglicanorum Coetibus». Ця структура дозволяє колишнім англіканам зберегти свої богослужбові традиції. Згідно з конституцією, одружені англіканські священики можуть стати католицькими кліриками після персонального розгляду справи кожного Святим Престолом. Одружені англіканські єпископи не можуть стати католицькими ієрархами, але можуть служити священиками ординаріату.

 

Нагадаємо, раніше відразу п’ять англіканських єпископів перейшли до Католицької Церкви. Персональні ординаріати діють вже у кількох країнах світу, зокрема у Великобританії та Австралії, а 1 січня 2012 року його створили також у США.

 

За матеріалами: CREDO