//

Ще 30 американських пасторів хочуть до Католицької Церкви

Нову хвилю зацікавлення Католицькою Церквою викликав створений у США Ординаріат для колишніх англікан, повідомляє Радіо Ватикану. Своє бажання ступити до нього висловили ще 30 пасторів.


Як зауважив глава ординаріату о. Джефрі Стінсон, зараз вже сто інших пасторів готуються прийняти католицькі свячення. Сам колишній єпископ Єпископальної Церкви зауважує, що за наверненням часто стоїть серйозний і важкий вибір, що вимагає великих жертв і змушує почати все спочатку.


Водночас глава ординаріату зазначає, що Ватикан визнав формацію пасторів, яку вони отримали у Єпископальній Церкві. Завдяки цьому їхнє приготування до католицького священства може бути обмежене одним семестром навчання, що зосереджується на відмінностях між двома Церквами.


Отець Стінсон уже брав участь у першому засіданні конференції єпископів США, оскільки будучи главою Ординаріату, він є повноправним її членом, хоча й не може прийняти єпископських свячень через те, що перебуває у шлюбі. "Для мене було відкриттям, що серед католицьких єпископів існує набагато більша єдність, ніж серед англікан. Єпископи одностайні щодо важливих питань", – говорить колишній єпископ американської гілки Англіканської Церкви.


Розповідаючи про своє особисте життя, о. Стінсон зізнається, що воно було нелегким. Він має трьох дорослих дітей і онуків, двоє з його синів страждають від синдрому Аспергера, який є однією з форм аутизму. Примирення з цією хворобою було великим викликом. Очевидно, що для батьків це дуже боляче і пов’язане з багатьма труднощами. "Але Бог ніколи не вимагає від нас нічого, не даючи нам разом із також ще більшого благословення. Коли людина віддає ці проблеми Богові, вона потім не перестає дивуватися, як багато отримує взамін", – зізнається о. Стінсон.


Колишній глава англікан у США не приховує також своєї вдячності Папі Бенедикту XVI. На його переконання, ідея Ординаріату не належить Римській Курії, а є особистою ініціативою Папи, щодо якої він змушений був переконувати своїх колег. Як богослов о. Стінсон з великою пошаною ставиться і до наукової праці Бенедикта XVI. Як запевняє Джефрі  Стінсон,"Ісус з Назарету", а особливо глава про молитву у Гетсиманському саду, є найбільшим шедевром сучасного богослов'я.