//

Ще 2 томи повного зібрання творів Бенедикта XVI опублікують до вересневого візиту Папи Римського в Німеччину

Ще 2 томи зібрання творів Папи Римського Бенедикта XVI буде видано до часу його візиту в Німеччину, повідомляють німецькі католицькі портали.


Один з нових томів міститиме написану майже 50 років тому дисертацію Йозефа  Ратцінгера, тема якої — богослів'я Блаженного Августина, розповів директор Інституту Папи Бенедикта XVI професор Рудольф Фодерольцер в інтерв'ю агентству dapd.


Цей інститут, розташований в Регенсбурзі, організовує публікацію спадщини Папи Бенедикта XVI. Німецьке видавництво «Herder» займається безпосередньо публікацією.


Проект містить 16 томів. У них включені всі теологічні праці за винятком офіційних документів, які нинішній глава Католицької Церкви опублікував за час свого понтифікату з 2005 р. На сьогоднішній день видано вже 4 томи.


Крім того, за словами професора Рудольфа Фордерхольцера, зараз йде робота над створенням спеціальної бібліотеки, в якій будуть зібрані всі видання творів  Йозефа Ратцінгера, включаючи їх переклади, у тому числі — «Вступ до  Християнства», перекладене на 22 мови.


В архіві бібліотеки зберігатимуться також аудіо-записи лекцій Йозефа Ратцінгера, прочитаних ним в 1967 р. За словами професора Фордерхольцера, інтерес представляють, перш за все, ті з них, які послужили основою для «Вступ до  Християнства».


Візит Папи Бенедикта XVI до Німеччини відбудеться 22-24 вересня. Понтифік відвідає Берлін, Ерфурт і Фрайбург.

 

Джерело: www.sedmitza.ru