//

Щастя – не тільки "матеріальна", але і внутрішня категорія

 Відмовитися від віртуальних фінансових ігор в економічній діяльності рекомендував кардинал Джанфранко Равазі на римській конференції, присвяченій добробуту з точки зору економіки.

 

Представник Святого Престолу нагадав заклик Папи Франциска про необхідність повернутися до реальної економіки та її антропологічної складової. Голова Папської ради з культури зазначив, що щастя – не матеріальна категорія. Економісти все більше усвідомлюють, що, щоб виміряти рівень добробуту, мало враховувати виключно фінансові критерії та правила ринку. "Великі гравці з Уолл-Стріт не мають людяності та етики. Для них економіка – це тільки холодна техніка, що відноситься більше до віртуальності, ніж до реальності", – зазначив кардинал Равазі на зустрічі, організованій посольствами Коста-Ріки і Великобританії при Святому Престолі, і додав, що такі "ігри" "вбивають людей і призводять до розпачу цілі народи".


Щастя – не тільки "матеріальна", але і внутрішня категорія, яка залежить від "культури, свободи і міжлюдських відносин, можливості любити і бути любленими", – зазначив кардинал Равазі.


За матеріалами http://be.radiovaticana.va