//

Щасливе «завтра» – тверезе «сьогодні»

Декілька днів тому назад, 20-го лютого 2013 року Божого, з ініціативи ректора Івано-Франківської семінарії ім. свщмч. Йосафата, о. д-ра Олександра Левицького, у новозбудованому корпусі Теологічної Академії було проведено методичний семінар на тему: «Рідна мова та духовні цінності у шкільному вихованні». На семінар чисельно прибули методисти та вчителі з Львівщини.

 

Під час цієї зустрічі запрошені доповідачі піднімали різні важливі теми. Квінтесенцією цієї по-справжньому затишної та родинної зустрічі були духовні цінності та їх роль у  становленні шкільної молоді як зрілих особистостей.

 

Серед основних доповідачів цього заходу був також і о. ліц. Руслан П’яста, викладач Теологічної Академії, який розповів присутнім про «Роль сім'ї у духовному і моральному вихованні дітей». Розповідаючи про незамінну та неоціненну роль сім'ї, о. Руслан не міг оминути і різні ризики та виклики, які унеможливлюють та перешкоджають нормальному виховному процесу в сім'ї. «Для того, щоб сім'я була здатною прив’язати дітям правдиві християнські цінності, вона мусить перш за все сама жити цими цінностями та берегтись від нищівних феноменів, таких як пияцтво, розпуста, наркоманія, які становлять реальну загрозу для самої сім'ї як такої і для її існування», – було наголошено в часі доповіді.

 

Фахово, методично, але не нав’язливо вчителі в часі семінару почули ряд нових і цікавих речей для свого життя та для ефективнішого здійснення високого покликання вчителя. Зрозуміли педагоги і те, що краще майбутнє можна побудувати з тими, хто в житті житиме чеснотливо і знатиме відчуття міри. Прив’язувати чесноту тверезості – одне з головних завдань не лише для духовенства, але і для педагогічного колективу. Доля Батьківщини і Церкви в великій мірі також і в руках вчителів, які щоденною клопіткою працею повинні дуже часто надолужувати ті прогалини, які появляються в наслідок відсутності, чи неналежного виховання в сім’ях.

 

Ніхто з присутніх не поставив під сумнів, що щасливе майбутнє «завтра» – це цілком реально та можливо, але при одній дуже важливій умові, а саме коли наше теперішнє почне бути тверезим вже «сьогодні». 

 

Інформаційна служба підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської aрхієпархії УГКЦ