//

Сестри-трапістки не хочуть залишати сирійців

Незважаючи на щораз напруженішу ситуацію у Сирії сестри-трапістки не хочуть залишати без своєї опіки місцеве населення. За правилами свого Згромадження, вони живуть в невеликому монастирі, віддаленому від великих населених пунктів, займаються фізичною працею і землеробством. Сестри постійно намагаються мати добрі стосунки з місцевим населенням, вступити в діалог з ним і служити йому.

 

Місцеві сирійці дуже вдячні, що, незважаючи на усі труднощі, сестри не залишають їх. Щобільше, християн у цьому регіоні небагато, там живуть мусульмани, здебільшого шиїти.

 

«Наші правила вказують, що ми повинні налагодити добрі стосунки з тими, серед кого ми живемо. Тому намагаємось протидіяти підвищеній ворожості поміж людьми різних релігій та етнічних груп», – каже одна з монахинь.

 

Вона нагадує, що два роки тому всі жили там у гармонії, незалежно від різниці у переконаннях. Повстанці знищили цю гармонію, і люди втратили довіру один до одного. «Ми хочемо залишитися тут, щоб не сталося. Як трапісти, яких вбили у Тібріні, які через глибокі зв’язки з місцевим населенням не залишили Алжиру, незважаючи на погрози мусульманських фундаменталістів», – каже італійська сестра-трапістка.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/