//

Сестри Служебниці у Сербії відсвяткували народження провінції

10 років тому, 8 грудня 2001 року, Віце-Провінція св. Йосифа Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у Сербії офіційно набула статусу Провінції.

 

Через багате на різні події десятиліття молода Провінція ішла впевненим і рішучим кроком. Завдяки першій Провінційній Настоятельці с. Юлії Бойчук для служіння сестер Провінції відкривались нові можливості і місії.

 

8 грудня 2011 року сестри зібрались у Провінційному домі в Руському Керестурі, щоб подякувати Богу за цей Дар історичного значення, за Провінцію, за усіх її членів. На свято приїхали гості з Риму – Мати Тереза Слота, Генеральна Настоятелька, і с. Eвфросинія Лукавий, Генеральна Дорадниця.

 

Святкування розпочалось зачитанням реферату на тему: «Десять років Провінції св. Йосифа», у якому було коротко згадано всі події, що стались протягом цього часу. Реферат був надзвичайно змістовним і цікавим. Після цього екскурсу у минуле сестри і гості мали змогу подивитися відеофільм, який також представив події минулого десятиліття у дуже цікавому і захоплюючому сюжеті.

 

Захоплені й зворушені учасники святкування подякували Богу у монастирській каплиці Успіння Матері Божої за всі дари і ласки, якими Він завжди щедро обдаровував і продовжує це по-батьківськи чинити. Молитву подяки увінчала найважливіша молитва Церкви – Божественна Літургія, яку очолив владика Юрій Джуджар, Екзарх для греко-католиків Сербії і Чорногорії, у співслужінні гостя з України о. Мартина Хабурського, ЧСВВ.

 

Святковий обід, слова радісної вдячності Богу і сестрам, які провадили Провінцію протягом цього часу, випрошення ласк для тих сестер, які продовжуватимуть вести Провінцію у майбутнє на благо Церкви і народу завершили урочисте святкування десятиліття Провінції св. Йосифа у Сербії.

 

Дякуємо Богу за цей великий дар, правдива цінність і важливість якого, як висловилась Генеральна Настоятелька Мати Тереза Слота, буде усвідомлена з часом.

 

Дякуємо тодішній Генеральній Настоятельці Мати Дженес Солюк та Віце-Провінційній Настоятельці с. Надії Воротняк за благословення і старання над піднесенням Віце-Провінції до статусу Провінції.

 

Дякуємо с. Юлії Бойчук, Провінційній Настоятельці, за керування Провінцією протягом цих благословенних десяти років.

 

Випрошуємо в Господа всіх потрібних благодатей для новообраної Провінційної Настоятельки с. Вероніки Гралюк і її Управи й бажаємо їм по-материнськи опікуватися кожною сестрою Провінції у Божому дусі, на Його славу і згідно з Конституцією Згромадження. Многая і благая літ усім!

 

Сестри Служебниці Провінції св. Йосифа у Сербії