//

Сестри служебниці із Словаччини прибули на прощу до України

15-17 вересня Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії із Словаччини, провінції Святого Духа, здійснили прощу «Стопами Преподобної Матері Йосафати» з нагоди десятої річниці проголошення блаженними преподобної Йосафати Гордашевської та преподобномучениці Тарсикії Мацьків.

 

Сестри відвідали с. Жужеляни Сокальського району Львівської області, де було засноване Згромадження ССНДМ, молилися у храмі та на могилі слуги Божого о. Кирила Селецького, співзасновника Згромадження, побували у м. Червоноград, де був перший новіціат ССНДМ та місце загибелі блаженної сестри Тарсикії Мацьків.

 

Опісля черниці побували в монастирі отців василіан у Крехові та Свято-Успенську Унівську лавру. На закінчення прощі вони завітали до провінційного дому Благовіщення Пресвятої Богородиці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії у Львові. Провінційна настоятелька с. Надія Котур привітала сестер та побажала їм «світла і проводу Святого Духа для продовження харизми засновників Згромадження ССНДМ - служити, там, де найбільша потреба».

 

Слід відзначити, що у 1928 року декілька сестер поїхали до Пряшева на запрошення блаженного Владики Павла (Гойдича), щоб послужити для вірних Греко-Католицької Церкви у Словаччині. Сьогодні спільнота сестер служебниць у Словаччині налічує 60 сестер, майже всі вони вже словацького походження, однак плекають знання української мови, цінують традицію Згромадження та часто повертаються до своїх витоків.

 

Прес-служба сестер СНДМ

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ