//

Сербські православні: папського візиту в 2013 р. не буде

Сербська Православна Церква спростувала припущення про візит Бенедикта XVI до Сербії в 2013 р. Папа "ні офіційно, ні неофіційно не скеровував повідомлень або принаймні сигналу", що він хотів би відвідати Сербію, сказав представник Сербської Церкви єпископ Іриней 14 серпня в Загребі. Тому питання візиту Понтифіка не існує. Єрарх відреагував таким чином на повідомлення хорватського католицького інформаційного агентства, яке згадало про можливий візит Папи на святкування 1700-річчя видання так званого Міланського едикту імператора Константина.

 

Єпископ Іриней також підкреслив, що не було "опозиції окремих єпископів" щодо папського візиту. Однак, Священний Синод Сербської Церкви прийняв одностайне рішення, що на святкування в наступному році будуть запрошені виключно представники Православних Церков, а також делегації високого рівня, але не керівники так званих інославних християнських Церков; це стосується і Католицької Церкви.

 

Святий Престіл оголосив в квітні, що не було ніяких конкретних планів щодо подорожі Папи в Сербію, а журналістські спекуляції не мають під собою підгрунтя. Тим не менш, у Ватикані "лежить" офіційне запрошення Понтифіку відвідати країну від Президента Сербії.

 

За матеріалами radiovaticana.org