//

Сенегал: кардинал Сарр закликав проводити виборчу кампанію без насильства

Архиєпископ Дакару, кардинал Теодор Адрієн-Сарр, перед президентськими виборами, які відбудуться в Сенегалі в лютому 2012 р., закликав до цивілізованості та прозорості під час  підрахунку голосів. Єрарх закликав до побудови дійсно демократичної та мирної країни, яка би створювала нові можливості розвитку, завдяки політиці, заснованій на ефективному управлінні та повазі до Конституції країни.


"Ми сподіваємося, що вибори пройдуть у прозорий спосіб, у правді та спокої, що дозволять нашій країні увійти в групу держав, в яких поважаються права людини",– сказав єрарх.


За повідомленнями Радіо Ватикану, кардинал Сарр підкреслив, що країна потребує стабільності: "Наш народ живе у важкій та складній ситуації  і сьогодні потребує спокою". Кардинал зазначив, що в країні є чоловіки і жінки доброї волі, котрі повинні поставити в центрі своїх політичних програм припинення насильства між громадянами. "Це питання має стосуватися всіх: релігійних лідерів, кандидатів у президенти і всіх жителів країни",– сказав єрарх.