//

Семінаристи Львівської семінарії підкорили найвищу вершину України

Семінаристи першого курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа на чолі зі своїм куратором о. Михайлом Лесівим та духівником о. Андрієм Стасівим у суботу 12 травня, вперше в історії семінарії вирушили у Карпати з метою підкорити найвищу вершину України г. Говерлу. Хлопці, завершивши вранці Божественну Літургію, узяли усе спорядження, а саме, добре серце та веселий настрій, і вирушили назустріч меті.

 

Почалась подорож за словами о. Михайла, «традиційно» – майже одразу ж поламався автобус. Розцінивши це як добрий початок, усі вирушили далі.

 

Те, що Карпати – вражаючі, за словами братів усі знали ще від початку. Але, як виявилось ці очікування були лише блідими здогадками у порівнянні з неймовірною красою весняних гір, стрімких урвищ та повноводних струмків.. «Навіть не віриться, що це – поряд!» - сказав хтось із семінаристів, і всі одноголосно погодились.

 

Прибувши до пункту призначення та оцінивши свої помешкання усі вирушили на Говерлу. Перед сходженням було запропоновано на вибір два шляхи – коротший і легший та довший і важчий. Згодом, дряпаючись по кам’янистій стежці, ковзаючи по мокрій слизькій траві та майже лежачи добираючись вершини по снігу, ще не раз молоді мандрівники жартома нарікали на своє «геройство», але наслідок вартував таких зусиль.

 

А першими, хто її підкорив були о. Андрій Стасів, який завжди допомагає братам підкорювати духовні висоти, та о. Михайло Лесів, який дає хороший приклад своєму курсу у підкоренні інтелектульних горизонтів, подаючи власний приклад.

 

Завершилось сходження на верхівку гори підняттям прапору України та спільним виконанням  Гімну України.

По дорозі назад браття-семінаристи побачили водоспад Гук, відвідали церкву Святого Духа в славнозвісному Рогатині, та, співаючи подячний молебень, повернулися до рідних стін семінарії.

 

Від імені першого курсу ЛДС
брат Олег Мельниченко

Джерело: www.ugcc.lviv.ua