//

Семінаристи Івано-Франківська вшанували пам’ять невинно закатованих семінаристів у с. Посіч

В рамках святкування 105-ої річниці ІФДС відбулася поїздка, членів семінарійного братства свщмч. Йосафата, в с. Посіч Тисменецького р-ну з метою вшанування пам’яті священиків та семінаристів, які в 1939 році радянськими солдатами були вивезені з Станіславівської семінарії в сільський ліс і нещадно там закатовані за свої релігійні, національні переконання.

 

Після приїзду, в церкві Воскресіння монастиря Матері Божої «Знамення», яка була зведена на честь мученичої смерті двадцятьох, ні в чому невинних духовних осіб, семінаристи спільно помолилися Молебень до Богородиці, який очолив отець-ректор Олександр Левицький у співслужінні з префектами: о. Анатолієм Козаком і о. Степаном Рипньовським. Опісля усі разом пішли до пам’ятного хреста, який нагадує усім про жертву молодих семінаристів, які не побоялись віддати свої життя за віру. Справді, важко уявити, яку потрібно мати духовну відвагу, яку глибоку віру, щоб іти на вірну смерть. Ці духовні особи тоді, далекого 1939 році померли для цього світу, щоб ожити для Небесного Царства. Вони знали, що на них чекає смерть, тим не менш не побоялися тілесних тортур і загинули як справжні мученики.

 

На пам’ять про невинно розстріляних і замордованих семінаристів члени братсва спільно з отцями відправили панахиду. Після панахиди о. Олександр виголосив проповідь, в якій закликав нас усіх брати приклад з цих мучеників, які безстрашно проливали свою кров знаючи, що нагорода їх чекає у Небі.

 

Августин Тимчак,
Інформаційний центр ІФДС