//

Сектантство в Україні у нинішній час набирає все більших обертів

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у розмові з головою Тернопільської обласної ради Олексієм Кайдою наголосив на потребі захистити українців від впливу сектантів.

 

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Тернопільської обласної ради, відповідна розмова між очільником УГКЦ та головою облради відбулася вчора, 27 квітня, у Києві.

 

«Сектантство в Україні у  нинішній час набирає все більших обертів. Тому перш за все виникає питання про захист українців, яких намагаються задурманити «нові віяння», «нові церкви», а простіше – секти», - зазначив Блаженніший Святослав.

 

Своєю чергою, Олексій Кайда порушив питання охорони церков Тернопільщини. Під час зустрічі, що відбулася 27 квітня у Києві, було обговорено низку питань щодо діяльності церкви в Україні та на Тернопільщині зокрема.

 

«Вважаю за потрібне внести клопотання про ухвалення державної програми захисту історичних культових споруд. Адже відомо, що кількість дерев’яних церков з кожним роком зменшується. На Тернопільщині є церкви ХVІ століття – це дерев’яні споруди, які належать не одній парафії, а загалом усьому українському народові. Адже українська нація їх будувала, зберігала і до цього часу піклується, щоби вони не знищувалися», – зазначив Олексій Кайда.

 

Джерело: zaxid.net