//

Секта Догнала не має нічого спільного з традиційним християнством

Таку думку висловив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у інтерв’ю інтернет-порталу zaxid.net.

 

«Ми маємо справу з дуже агресивними нехристиянськими технологіями, які заміняють духовне життя і дають сучасній людині ілюзію переживання містичного досвіду. Але це немає нічого спільного з традиційним християнством», - зазначив Блаженніший.

 

Патріарх також запевнив, що УГКЦ буде активно боротися з «подібним псевдохристиянськими рухами» і одним з важливих кроків буде заборона вживати ім’я Української Греко-Католицької Церкви.

 

«Передусім ми хочемо чітко й ясно не дозволити подібним псевдохристиянським рухам вживати ім‘я Церкви, зокрема нашої. І це буде робитися в різний спосіб, на різних рівнях. З іншого боку, ми будемо інформувати наших вірних про те, якою є правда. І це є покликання Церкви: свідчити правду».

 

Поряд з цим, Предстоятель УГКЦ ствердив, що Церква чекає на тих, хто потрапив до рук сектантів і завжди готова таким людям допомогти.

 

«Ми також намагатимемось дуже милосердно і відкрито ставитись до тих, хто потрапив у тенета таких різних релігійних рухів, і дати їм нагоду все ж таки повернутись до Христової Церкви, Католицької Церкви. А також направду віднайти справжнього живого Бога, якого в них вкрали. Очевидно, що ми шануємо право релігійного вибору чи право сповідувати будь-яку релігію. Але у цьому випадку, я думаю, ми мусимо назвати все своїми іменами і дати можливість людям робити свідомий вибір».

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua