//

СДМ 2011 буде на 100% Еко

Світовий День Молоді (СДМ) у Мадриді буде екологічно чистим.  “100% Еко” – це програма, метою якої є забезпечення належної інфраструктури для всіх екологічних проектів, які відбудуться під час Світового Дня Молоді, що засвідчує співучасть та вибраний напрямок СДМ. «Залишити нашу планету у спадок наступним поколінням є основним завданням для кожного Християнина, і тим більше для такого заходу як СДМ ” – коментує Eva Latonda, директор проекту “100% Еко”.

 

Компанія Zeroemissions Abengoa, займається пошуком засобів боротьби зі зміною клімату, розрахунку і компенсації прямих викидів парникових газів, яких неможливо уникнути із-за великої кількості подій під час СДМ 2011, через безкоштовні квоти на викид CO2. Abengoa робить це власними силами в якості мецената Мадридської організації VIVO (“Голос Жертви”), яка складається з різних впливових осіб та іспанських компаній, які активно сприяють організації СДМ.

 

“Ми пишаємося співробітництвом із цим проектом. Ця практика добровільного усунення викидів стає все більш глобальною і запроваджує новий напрям заходів, які збирають разом велику кількість людей. Наприклад, такі заходи вже відбулися під час зимових Олімпійських ігор і концертів U2. ” – зазначив Emilio Rodríguez Izquierdo, директор Zeroemissions.

 

Вуглецеві ліцензії є засобами згаданими у Кіотському протоколі. Ці ліцензії застосовуються до екологічних проектів, без відповідного фінансування яких, виконання цих проектів було б неможливе. У випадку з СДМ у Мадриді, вуглецеві ліцензії буду придбані для п’яти програм, кожна на іншому континенті: поле вітрових електрогенераторів у Новій Каледонії, гідроелектростанція у Гондурасі, проект по насадженню лісів в Уганді та дві програми з повторного отримання метану зі сміттєзвалищ в Китаї і Туреччині.

 

Інші ініціативи програми «100% Еко»

Іншими прикладами екологічних заходів від програми “100% Еко” можуть слугувати: запуск онлайн програми  спільного використання транспорту, яка буде об’єднувати молодих людей, які їдуть на СДМ на автомобілях чи на іншому транспорті з тими, які не мають транспорту, з метою зменшити кількість транспортних засобів; створення “екологічного маршруту” з Мадриду до Куатро Віентос заохочуватиме паломників подорожувати з пункту А до пункту Б без шкоди навколишньому середовищу (пішки чи велосипедом); встановлення електрогенеруючих велосипедів в Куатро Віентос, за допомогою яких учасники СДМ зможуть заряджати мобільні телефони, лептопи, mp4 плеєри тощо.


Робота також продовжується над створенням у Мадриді мережі пунктів з прийому відходів.

 

Джерело: www.madrid11.com/uk