//

Сатана має підстави для занепокоєння, звідси і замішання

У метушні навколо церкви і супроводжуючих її медіальних «сенсаціях» легко простежити перст Сатани. Парадоксально, але це означає, що в Церкві діється щось доброго, - каже кардинал. Жорж Котье, OP, колишній богослов Папського двору. На його переконання, якби Церква задовольнилася посередністю, займалася б  інтригами і внутрішніми суперечками, дияволу не було б потреби втручатися. Присутність же певного замішання, означає, на думку кардинала, що в Церкві все таки існує динаміка, якій сатана і противиться.

 

За словами швейцарського теолога, церковна динаміка пов'язана з основним напрямком цього понтифікату:  відновлення пріоритету віри, євангелізація, а особливо, євхаристійна побожність. Зміни в цій області можна побачити, в першу чергу, в молодому поколінні, яке відкриває нові шляхи євхаристійного поклоніння, - каже кардинал Котьє, підкреслюючи, що це є справжньою реальністю Церкви, яку не можуть затінити гріхи окремих християн.
Такі висновки, зізнається кардинал в інтерв'ю італійській газеті L'Avvenire, він зробив під час останньої консисторії, після зустрічі з Бенедиктом XVI і переговорами з іншими кардиналами. Найголовніше, що сам папа не занадто переймається тим замішанням і продовжує свою місію з дивовижним спокоєм ,- закінчує кардинал Котьє.

 

За матеріалами radiovaticana.org