//

Сайт Єпископської Конференції Франції, присвячений соціальній доктрині Церкви

«Допомогти Церкві зайняти відповідну позицію в суспільстві» – такою є мета Інтернет-сайту «Соціальна доктрина католицької Церкви» (http://www.discours-social-catholique.fr/), запущеного Єпископською Конференцією Франції у співпраці з Єзуїтським Центром соціальних досліджень та діяльності.

 

У понеділок, 12 березня 2012 р., ініціативу представив єпископ Жан-Лук Брунін, Президент Ради «Родина і суспільство» французького єпископату. «Йдеться про те, щоб подолати дві перешкоди, – зазначив він. – А це: намагання звести соціальний дискурс Церкви до простого перегляду подій у релігійному світлі та накинення суспільству, без намагання встановити діалог, церковного ставлення до проблем. Єпископ Брунін зазначив, що завданням очолюваної ним ради є допомогти Церкві зробити свій повноцінний вклад до дискусій, які виринають в контексті, позначеному економічною, фінансовою, соціальною та моральною кризами.

 

Представляючи функціональність нового інформаційного ресурсу, ієрарх вказав на те, що він робить доступним для всіх охочих «великий скарб соціального вчення Церкви». Доступ до матеріалів організований як за тематичним, так і за хронологічним принципом. Єпископ також висловив сподівання, що такий сайт стане цінним засобом підтримки старань християн та місцевих Церков в ділі нової євангелізації, яка стосується також євангельського динамізму в середовищі суспільних стосунків.

 

Джерело: Радіо Ватикан