//

Чилі: єпископат про євангелізацію молоді

Проблеми, що торкаються молоді, а також її роль в спільноті Церкви, одні з головних тем пленарного засідання Єпископської Конференції в Чилі, яка завершилась 18 листопада. Єпископи запросили на розмову шістнадцять представників молоді, котрі поділилися своїми думками.

 

2012 рік в Чилі повинен бути призначений питанню євангелізації молоді та заохочення до поширення Доброї Новини. Тому під час засідання обговорювались питання про  ефективніші і найдієвіші методи донесення  християнського послання особам, котрі зростають  в сучасному світі. Запрошення представників молоді було чітким сигналом, що Церква не тільки спрямована на навчання молоді, але і запрошує її взяти активну участь у спільноті вірних.

 

В кінцевому зверненні єпископи в особливий спосіб віднеслися до питання страйків учнів і студентів, які тривають в Чилі безперервно протягом шести місяців. Єрархи вважають терміновими і справедливими вимоги покращення  якості системи освіти та забезпечення доступу до неї для всіх молодих людей.

 

Пастори Церкви зіслались на широко висвітлені чилійськими священниками, в засобах масової інформації, випадки сексуального насильства над дітьми. Підкреслили, що у спільноті Христових учнів не має толерантності за ці злочини. Церква хоче, відповісти на цю серйозну соціальну проблему шляхом ефективного запобігання, супроводу та підтримки жертв сексуального насильства.

 

За матеріалами Radio Watykańskie