//

Ювілей євангелізації – це нагода оживити місійного духа. Заклик Папи Бенедикта XVI до бенінських єпископів

Після зустрічі з дітьми, Бенедикт XVI повернувся до Апостольської нунціатури в Котону, де відбулася зустріч є Єпископською Конференцією Беніну.

 

Звертаючись до ієрархів цієї африканської країни, Папа закликав їх, спогадуючи 150-річчя євангелізації краю, наново оживити місію. Бенедикт XVI зазначив, що святкування цього ювілею повинно стати для всіх нагодою для глибокої духовної віднови. «Рік віри, який я бажав проголосити з нагоди 50-річчя відкриття Другого Ватиканського Собору, цілком певно буде слушною обставиною, щоб допомогти вірним наново відкрити свою віру в особу Спаса людей», – сказав Святіший Отець.

 

Отримавши Боже слово, Церква не може ним не ділитися. Тому, ювілей є нагодою ще раз усвідомити своє місійне завдання. «Апостольська ревність, яка повинна надихати всіх вірних, походить безпосередньо з Хрищення, а тому вони не можуть звільнитися від відповідальності за те, щоб визнавати свою віру в Христа та Його Євангеліє всюди, де б вони не були, та у своєму щоденному житті», – наголосив Бенедикт XVI, закликаючи єпископів до праці над тим, щоб в священиків, чернецтва та мирян оживляти цей місіонерський дух.

 

Папа звернув увагу на важливість духа єдності та спільності між єпископатом, між єпископом, священиками та вірними. Окрему увагу він звернув на важливість доброго формування майбутніх священиків, відповідально ставлячись до призначення вихователів.

 

«Єпископське служіння, до якого вас покликав Господь, має свої радощі та свої турботи, – сказав Бенедикт XVI католицьким ієрархам Беніну. – Зустрічаючись з вами цього вечора, бажаю залишити кожному з вас послання надії. Протягом оцих останніх 150 років Господь учинив великі речі між народом Беніну. Будьте певні, що Він і надалі день-за-днем супроводжуватиме вас у ваших стараннях у служінні євангелізації».

 

Джерело: Радіо Ватикан