//

У Москві представлений «Римський Місал Католицької Церкви в Росії»

16 листопада у Москві був представлений «Римський Місал Католицької Церкви в Росії» – офіційний переклад на російську мову третього типового видання Римського Місалу Церкви. Мисал представляли Архиєпископ Павло Пецці, о. Микола Дубінін, директор Видавництва францисканців, яке відповідальне за підготовку видання, та с. Валентина Новаковська,  керівник музичної секції при Конференції католицьких єпископів Росії.

 

О. Микола Дубінін підкреслив, що насправді це перше повне видання Римського Місалу російською мовою, оскільки усі попередні версії можна було назвати лише пробними. Він також нагадав слова Папи Бенедикта XVI з Пост-синодального звернення Sacramentum caritatis, в якому він закликає «дбати про знання діючих богослужбових книг і відповідних літургійних норм ... Дані тексти справді містять багатства, що зберігають і виражають віру та шлях народу Божого протягом тисячоліть його історії» (п. 40).

 

Для літургійної книги, яку часто доводиться переносити і тримати в руках під час літургії, досить важливий адекватний обсяг і вага. Російська версія Місалу важить 3 кг 800 грамів і по товщині практично ідентична латинському оригіналу.


За матеріалами cathmos.ru