//

Науковці УКУ радилися, як знайти практичне застосування енциклікам

В УКУ відбувся семінар-презентація соціальних енциклік, адресованих вірянам Римськими архиєреями у минулому столітті та на початку нинішнього. Захід організували комісія УГКЦ «Справедливість та мир» та Інститут релігії та суспільства УКУ.

 

Науковці та священики поділилися своїми думками щодо енцикілк Deus Caritas Est (Бог є любов), Solicitudo Rei Socialis (Турбота про соціальні справи), Popolorum Progressio (Розвиток народів), Caritas in Veritate (Любов у правді)

 

Як зауважив віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, Католицька Церква вже сто років поспіль презентує документи, які стосуються соціальної сфери життя, де можна знайти відповіді на багато болючих питань сьогодення. Однак папські документи не отримали й досі належної оцінки в українському суспільстві.

 

«Складається таке враження, що енцикліки живуть своїм власним життям, а світ своїм», – сказав віце-ректор УКУ.

 

На семінарі-презентації свої ідеї щодо основних папських документів також висловили Андрій Костюк – викладач соціального вчення Церкви, УКУ, протоєрей Мартин Хомів – заступник провінційного капелана "Віри і Світла" в Україні, Михайло Перун – викладач програми журналістики, УКУ та Юрій Підлісний – викладач філософії УКУ.

 

Джерело: РІСУ