//

Опубліковано новий номер щорічника про сучасні переслідування християн

У співпраці з організацією «Open Doors» («Відкриті двері») опублікований черговий том щорічного видання про сучасні переслідування християн - «Мученики 2011 - книга про переслідування християн сьогодні», повідомляє портал EuropeNews.

 

За оцінками правозахисників з організації «Open Doors», сьогодні понад 100 млн християн у всьому світі зазнають переслідувань за свою віру. Християни становлять найбільш численну групу жертв переслідувань за релігійні переконання.

 

Щорічник містить широкий спектр аналітичних статей, звітів, довідкової інформації від авторів, які належать до різних конфесій, організацій та професійних груп. Основна увага в цьому номері приділяється південно-африканському регіону - Магрибу, а також життю християн в Єгипті, Еритреї, Нігерії, Іраку, Індії та Малайзії.

 

Крім того, щорічник містить ряд документів, що представляють собою етичний кодекс місіонера. Ці документи розробила в 2006 р. Всесвітня Рада Церков. Місійна діяльність тут описується як фундаментальна характеристика Церкви. Мета документів - сприяти внутрішньо-церковній рефлексії про сучасну практику місіонерства, пошукам нових шляхів для свідчення віри.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru