//

Євхаристія – прощення і любов для лікування постабортивних ран

Гостинність, увагу, психологічну та духовну допомогу готові запропонувати Центри Допомоги Життя (CAV) матерям, які отримали постабортивні травми.

 

На XXXI Національній зустрічі Центрів Допомоги Життю (CAV), що відбулася у Флоренції, віце-президент руху «За життя» Роберто Беннаті заявив, що «чимраз більше жінок, що зробили аборт, шукають втіхи в Центрах CAV».

 

«Йдеться про нове явище, на яке ми намагаємося реагувати шляхом організації та підготовки наших операторів для того, щоб вони могли доброзичливо зустріти, а потім скерувати до фахівців, психіатрів і психологів, здатних уважно вислухати і надати кваліфіковану допомогу».

 

Беннаті уточнив, що він ретельно готується до того, щоб надавати допомогу в духовній реабілітації. Тому на Національну зустріч був запрошений дон Альберто Пачіно, який поширює «Вічне Євхаристійне Поклоніння як спокутування за звільнення».

 

«Ми почали цю роботу три роки тому і маємо намір продовжити її і зробити ефективнішою, проводячи не тільки психологічне, а й духовне лікування», – підкреслив віце-президент MpV. «CAV вислуховують і приймають, це місце прощення, і жінки це знають».

 

Професор Тоніно Кантелло, директор Психіатричної Служби Інституту Королеви Олени в Римі, викладач Університету і автор численних досліджень і книг, останню з яких «Перерване Материнство. Психічні наслідки добровільного переривання вагітності» (San Pаolo Edizioni) він написав спільно з Христиною Какаче і Елізабеттою Піттін, зазначив, що «добровільний аборт є фактором ризику для ментального здоров'я жінки». «Йдеться не про думку, а про науковий факт, визнаний на міжнародному рівні».

 

У зв'язку з цим професор Кантелло розпочав дослідження, опубліковане у вересні «British Journal of Psychoatry», в якому автор Прісцилла Колеман на основі аналізу 22 робіт, виконаних в англосаксонських країнах, і порівнюючи дані про 36 різні розлади у майже 900 000 осіб, прийшла до драматичного результату: «У жінок, які зазнали аборту, на 81% зростає ризик появи ментальних захворювань».

 

Професор Кантелло відзначив такі порушення, як неспокій, манія самогубства, незліченну кількість споживання і вживання психотропних засобів, лікування в психіатричних лікарнях. Далі відомий психіатр сказав: «Ми вважаємо, що Держава має взяти на себе вирішення цієї проблеми». «Держава повинна знати, що кожне добровільне переривання вагітності загрожує ментальному здоров'ю тих, хто йому піддається». «Необхідно переглянути практику інформованої згоди, коли жінка йде на консультацію, вона повинна знати про високий ризик для свого ментального здоров'я внаслідок кожного добровільного аборту».

 

Дон Альберто Пачіно, настоятель Базиліки Св. Анастасії в Римі пояснив, що «таїнство Евхарастіі, пов'язане з примиренням. Йдеться про терапевтичне таїнство, таїнство зцілення».

 

«Коли ми сповідаємо людей в сповідальні, нам доводиться втішати їх, тому що крім внутрішнього зцілення вони потребують і розради».

 

Щодо аборту дон Альберто сказав, що єпископ дав йому право відпускати цей гріх, який є одним зі смертних гріхів і рішення з яких може виносити лише Верховний Суд Римської курії. А також для жінок, які зазнали добровільного переривання вагітності, дон Альберто пояснив, що передане послання повне надії і милосердя.

 

«Людина повинна знати, що вона може розраховувати на милосердя Бога, вона повинна відчувати, що її люблять, мусить відчувати цю любов, яка лікує, допомагає відновитися, бо не достатньо зізнання, необхідне ще й спокутування».

 

«Ісус лікував, приймав, прощав, лікував найскладніші рани і через Євхаристійне поклоніння треба віддаватися Христу, щоб Він допоміг нам».

 

Священик запропонував відкрити Центри Допомоги Життя у всіх церквах, де практикують постійне поклоніння Євхаристії.


За матеріалами: catholic.uz