//

Католики про протестантських критиків Папи

Німецькі єпископи критикують баланс нещодавнього Синоду Євангельських Церков у Німеччині. Підсумовуючи зустріч Бенедикта XVI в Ерфурті, протестанти заявили, що "Папа не виправдав екуменічних сподівань багатьох людей". Голова екуменічної комісії католицького єпископату, єпископ Герхард Людвіг Мюллер відповів на закиди протестантів.

Голова комісії ствердив, що деякі з їхніх заяв "були безнадійними і полемічними". Очевидно, деякі люди очікували, що Папа Бенедикт XVI в Ерфурті попровадить Католицьку Церкву в протестантському напрямку, – сказав єпископ Мюллер на шпальтах газети Passauer Neue Presse. За його словами, неприйнятними є твердження євангелистів про те, що Папа недостатньо оцінив Мартіна Лютера. "Папа наголосив на своїй радикальній вірі в Бога", важливому факторі для екуменічного діалогу. Але, як заявив єпископ Мюллер, навіть Лютерові не йшлося про цінування його особи. Голова екуменічної комісії різко критикував твердження деяких протестантів, що більшість німецьких католиків були проти єпископів і Папи. "Хто таким чином хоче привернути до себе віруючих, діє відповідно до проекту часів культуркампфу Бісмарка", – сказав єпископ Мюллер.

Ще один член екуменічної комісії єпископату, єпископ Ганс-Йохен Яшке, заявив, що це непорядно представляти Папі список постулатів і оцінку щодо цього списку плодів його паломництва до Німеччини.


Минулої неділі в Магдебурзі Синод Євангельських Церков в Німеччині підсумував вересневу екуменічну зустріч з Бенедиктом XVI. Голова ради Ніколаус Шнайдер тоді заявив, що "Папа дуже мало або взагалі не торкнувся питань, пов'язаних з екуменічним діалогом". та "розчарував багатьох людей, які переймаються таким діалогом". Загалом євангельський підсумок папського візиту в Німеччині вийшов критичним.

 

За матеріалами: deon.pl