//

Культура життя будується на основі культури істини та любові. Папа Бенедикт XVI учасникам маршу за життя в Парижі

З заохоченням шанувати життя кожної людини від зачаття до природної смерті звернувся Папа Бенедикт XVI до організаторів Національного маршу за життя «Об’єднані на захист життя», який у неділю, 23 січня 2011 р., пройде у Парижі, столиці Франції. Про це читаємо у телеграмі, надісланій від імені Святішого Отця кардиналом Тарчізіо Бертоне, Державним Секретарем Апостольської Столиці. Бенедикт XVI, йдеться далі в посланні, закликає «всіх людей, задіяних в боротьбі за життя, з відвагою та наполегливістю давати свій вклад у започаткування нової культури життя, яка є плодом культури істини та любові», дбаючи, таким чином, про братерське та гідне життя для всіх.

 

Ініціатива національного маршу за життя в Парижі зродилася у 2005 році. Організатори виступили з наміром привернути увагу до руйнівного впливу закону про аборт та координувати діяльність, спрямовану на захист матерів та зачатих дітей. З часом ініціатива перетворилася у щорічний захід, який, наприклад, минулого року зібрав понад 20 тисяч людей на вулицях французької столиці. Це також стало корисним засобом для пробудження сумлінь перед драмою аборту, як вчинку, позбавленого моральних основ та для допомоги тим жінкам, яких змушують до цього вчинку родинне середовище чи умови праці.

 

Цьогорічна акція розпочалася в суботу ввечері чуваннями у паризькому храмі святого Франциска Ксаверія, організованими католицькою молоддю. Учасники помолитися вервицю та відбулася Євхаристіна адорація. Сьогодні ж пополудні захисники життя зберуться на Республіканській площі столиці та пройдуть до Оперної площі. Новими учасниками, поряд з тими організаціями, які брали участь в попередніх маршах, стали студентські організації та спілки медпрацівників, як також делегації з-за кордону. Варто згадати, що захід має понадаконфесійний та аполітичний характер. В ньому беруть участь католики і протестанти, та парламентарі різної політичної приналежності.

 

Джерело: Радіо Ватикан