//

Папський церемоніяр: Папа уважний до всіх деталей в Літургії

Монс. Гвідо Маріні, церемоніяр папських літургій, у інтерв’ю для агенції CNА розповів про те, з якою турботою Папа Бенедикт XVI ставиться до усіх деталей відправи Служби Божої.


Відповідно до слів Монс. Маріні, Папа дбає про те, щоб «розвивати літургію, як святкування таємниці Христа», і «часто повторює, що Літургія є найбільшим актом адорації Церкви».


Бенедикт XVI також вважає дуже важливим споглядати на розп’яття під час відправи Євхаристії. Коли Папа очолює відправу Служби Божої, «одним із найголовніших аспектів є розміщення у центрі вівтаря розп’яття» - зазначає літургіст. У момент освячення важливо, щоб кожен скерував свій погляд і серце «на того, Хто є в центрі, на Господа, для того, щоб відновити Його жертву любові заради спасіння усіх».


Монс. Маріні вважає, що участь у Службі, яку відправляє Папа є прекрасною нагодою посилити свою віру. «У такі миті я завжди думаю: я є поруч з Вікарієм Христа. І таким чином відновлюється моя віра.»


Священик також наголошує на тому, що Літургія складається з «багатьох маленьких деталей», як наприклад, клякання для отримання Причастя чи збереження тиші у відповідні моменти. Особлива увага до цих речей є важливою для того, щоб Служба Божа була справжньою розмовою з Господом.


«Я приділяю увагу всьому, що відповідає обряду, для того, щоб дійсно допомогти тим, хто бере участь в Літургії, відчути присутність Бога» - зазначає Монс. Гвідо Маріні.


Він також додав, що увага до деталей є визначальною для того, щоб підтвердити «центральне місце присутності Господа», а також «автентичне значення участі у таємниці Христа».


За матеріалами CNА