//

Італійський захист Бенедикта XVI

Італійський публіцист і ватиканіст Альдо Марія Валлі нещодавно випустив книжку під назвою «Ратцінгер під прицілом». Ця книжка є цікавою не лише розміщеним в ній аналізом, а й великою кількістю інформації, яку можна з неї дізнатися.

 

Валлі поставив собі за завдання захистити Бенедикта XVI перед обвинуваченнями, що весь час йому виставляли. Книжка стосується майже всіх великих атак на Папу римського: обвинувачень про захист педофілів в рясах, образа євреїв, зняття екскомуніки з єпископів Священицького Братства святого Пія X, образу ісламу і т.д. У всіх цих справах Валлі визнає правоту Апостольської Столиці і самого Папи. І визнає їх (а особливо педофілію) методами боротьби проти Церкви, а точніше зі сторожем віри Церкви.

 

Однак, в книжці не йдеться про якусь загальновсесвітню змову. „Не варто пробувати уявити „великого старця”, котрий зайнятий роздачею ролей в кампанії наклепів. Це, скоріше, збіг багатьох інтересів. У ЗМІ і фінансових осередках, в урядах і групах тиску різного типу і різного натхнення, Папу римського, незважаючи на формальну повагу, неодноразово показують як палицю, встромлену в колеса автомобіля, що має на меті будувати консенсус і формувати сумління. Чим більше глава Католицької Церкви достовірний, тим більше ударів скеровується в його сторону. А якщо Бенедикта XVI так атакують, то саме тому, що він дуже достовірний, а його слова ефективні” – переконує Валлі.

 

ЗМІ використовують не тільки педофілію для боротьби з Папою римським. Майже кожне його висловлювання, відповідно переінакшене чи витягнуте з контексту може стати зручним інструментом, щоб створити news, що підриває папську достовірність. Достатньо того, що Бенедикт XVI нагадає, що єдиним спасителем людства є Ісус, а вже якийсь журналіст сповістить, що це підриває значення інших релігій, а якийсь рабин чи імам підтвердить це і висловить відповідне обурення. І афера готова.

 

Варто прочитати цю книжку хоча б для того, щоб дізнатися, що в часі, коли „New York Times” домагався розкриття прізвища кожного священика-педофіла, в Нью Йорку вибухнула педофільська афера серед рабинів. Але у цій справі „NYT” зайняв тактовну позицію. З огляду на добро жертв і релігійної спільноти.

 

 

За матеріалами fronda.pl