//

Корейці найбільше довіряють католицизму

Серед мешканців Кореї релігія має низький рівень довіри, однак серед усіх течій найбільшою довірою користується католицизм. Такий висновок слідує із нещодавно проведеного опитування, в якому взяло участь 1500 осіб віком від 16 до 69 років.


Відповідно до отриманих результатів опитування, з 5-ти можливих балів католицизм отримав 4,11. За ним слідує буддизм із 4,05 балів, протестантизм із 3,34 та іслам – 1,2. Однак загалом релігії мають низький рівень довіри, оскільки разом вони отримали 3 бали з 5-ти.


Найменше корейці довіряють політичним та урядовим установам – 2,5 балів. ЗМІ та фінансовий сектор – 2,9.


Пояснити такий високий рівень довіри католикам спробував колишній генеральний секретар Конференції релігії та миру Кореї, Джеймс Б’юн Джін-хунг. На його думку, цьому слід завдячувати покійному кардиналові Стефану Кім Су Хвану, а також Асоціації католицьких священиків заради справедливості, які відіграли ключову роль у демократизації Південної Кореї в 1970-80-их роках.


В свою чергу низький рівень довіри до релігій загалом пан Джін-Хунг назвав «причиною для занепокоєння», яка могла виникнути на основі частих конфліктів між релігіями.


За матеріалами ucanews.com