//

Патріарх Кирило заважає консолідації православ'я в Україні, – вважає Голова ВРУ

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин поклав відповідальність за тривале розділення українського православ'я на церковних єрархів, в тому числі на Патріарха РПЦ Кирила, повідомляє кореспондент порталу «Релігія в Україні».

 

Про це спікер парламенту заявив в інтерв'ю радіостанції «Ехо Москви», говорячи про відсутність діалогу між різними частинами православ'я в Україні.

 

«Є консультації між конфесіями, але діалогу немає. Потрібно сказати, що він не відбувається, в тому числі, через те, що активну наступальну позицію в цьому відношенні займає патріарх Російської Православної Церкви. І ця проблема, як мені видається, повністю лягає на церковних єрархів. І на вірних. Бо якщо вони не знайдуть між собою мови [спілкування – ред.], То нічого ми не отримаємо», – заявив в ефірі Володимир Литвин про проблему вирішення церковного розколу в країні.

 

Спікер парламенту висловився також і щодо російської мови. На його думку, немає необхідності надавати їй статусу другої державної в Україні. Нагадаємо, концепція «Русского мира» Патріарха Кирила відводить російській мові домінуючу роль на пострадянському просторі.

 


За матеріалами: religion.in.ua