//

В Іраку пом’янули жертв минулорічної різанини у католицькому храмі

Сьогодні в Іраку відзначають першу річницю різанини у багдадському католицькому храмі, яка забрала життя 42 католиків. Вчора в Римі відправили заупокійну Службу Божу, яку очолив кардинал Леонардо Сандрі.


Літургія відправлялась у Сиро-Католицькому обряді. Присутніми також були кардинал Ігнатій Мусса І Дауд, патріарх-емерит Сиро-Католицької Церкви, Архиєпископ Мікаель Аль-Джаміл, сиро-католицький прокуратор у Римі, а також іракські халдейські, єгипетські та ізраїльські священики.


Під час Служби Божої жертв минулорічного насилля згадували як мучеників та просили про їх заступництво за іракську християнську спільноту, яка й досі є переслідувана.


В часі проповіді кардинал Сандрі додав вірним надії: «Наші брати таємничим чином перегнали нас на шляху до нагороди та мети, якою є Христос».


Нагадаємо, що минулого року під час Служби Божої у католицькому храмі Богородиці Спасіння у м. Багдад, до нього увірвалося п’ятеро представників ісламського екстремістського руху Аль-Каїда і відкрили вогонь по вірних. Після того вони підірвали самих себе.


На сьогодні у храмі Богородиці Спасіння запланована заупокійна Служба Божа. А справи беатифікації мучеників цієї різанини зараз розглядаються у Римі.


За матеріалами CNA