//

Папа прийняв вірчі грамоти нового посла Бразилії при Святому Престолі

31 жовтня Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти нового посла Федеративної Республіки Бразилія при Святому Престолі, пана Альміра Франко Де-Са-Барбуда.

 

У своїй промові до дипломата Папа нагадав, що дипломатичні відносини між Святим Престолом і Бразилією були встановлені відразу після проголошення незалежності цієї південноамериканської країною в 1822 р. "Це було результатом тривалих відносин між Бразилією і Католицькою Церквою, які почалися 26 квітня 1500 року. Ці відносини залишили численні свідоцтва християнських святих, а також релігійні пам'ятки, які сьогодні служать символом ідентифікації країни в світі, як, наприклад, статуя Христа Спасителя з розпростертими руками, якими він благословляє всю країну ", - сказав Бенедикт XVI. Папа зазначив, що Церква допомагала також у вихованні бразильського духу, який характеризується відвертістю, працьовитістю, повагою до сімейних цінностей і людського життя.

 

Бенедикт XVI нагадав про важливість конкордату, підписаного між Бразилією і Святим Престолом в 2008 р. і який "не є джерелом привілеїв для Церкви, але надає офіційний характер співпраці між цими двома реальностями".

 

"Держава повинна гарантувати можливість свободи віросповідання, а також культурної, освітньої, благодійної діяльності та сприятиме побудові суспільного життя на фундаменті моральних цінностей. Вклад Церкви, однак, не обмежується тільки освітньої та гуманітарної діяльністю, але повинен сприяти моральному зростанню суспільства", - підкреслив Понтифік.

 

Папа запевнив нового посла Бразилії, що його уряд може розраховувати на допомогу Церкви у вирішенні проблем, пов'язаних з боротьбою з бідністю та голодом. "Церква не може поставити себе на місце держави, але вона теж не може залишатися осторонь від боротьби за справедливість", - нагадав Святіший Отець.

 

Новий посол Бразилії при Святому Престолі пан Альміра Франко Де-Са-Барбуда є випускником Папського католицького університету в Ріо-де-Жанейро. На дипломатичній службі знаходиться з 1969р.  Працював в якості постійного представника Бразилії при ООН в Женеві, при ФАО в Римі, був генеральним консулом в США, послом у Бельгії та Люксембурзі.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые