//

"Octava Dies". У подорож з Асижу

"Діяльність на благо миру є нашим спільним завданням після закінчення зустрічі в Асижі", - підкреслив о. Федеріко Ломбарді, нагадуючи про міжрелігійний форумі, який пройшов 27 жовтня в місті св. Франциска.

 

Директор Ватиканського радіо і глава прес-служби Святого Престолу, закликає ще раз прислухатися до великого послання, яке вже три рази озвучував Іван Павло II в Асижі, разом з іншими світовими релігійними лідерами: ніколи не можна вбивати або ненавидіти в ім'я Бога, тому що Його справжнє ім'я - батьківство для всіх людей, любов ".

 

О. Ломбарді зазначає, що "для людства, яке зі старих і завжди нових причин не може знайти миру, паломники в Асижі залишили послання, які звучали особливо смиренно і прямо". "Мир необхідно шукати разом з іншими людьми, які знаходяться у пошуках істини, на що звернув увагу Папа, тому що Бог не є власністю представників релігій, поведінка яких іноді приховує Його справжнє обличчя. - Зазначає священик - Цей справжній Бог, до якого не можуть апелювати терористи, не може бути виключений з перспектив людини без того, щоб не позбавити його людяності ".

 

Директор Ватиканського радіо наголошує, що "дійсно, харизма св. Франциска, який з простотою бачив і відчував присутність Бога у всіх Його створіннях, до цих пір приваблює в Асиж людей з відкритим розумом і серцем, а також допомагає охопити різні ідентичності на спільному шляху діалогу, братерства і радості ".

 

Він згадав про слова Юлії Кристевай, представниці агностиків на форумі, про те, "що зустріч відмінностей в Асижі, свідчить про те, що можливими в сьогоднішньому світі є не тільки руйнування". "Дійсно, - зазначив о. Ломбарді, - не руйнація, але мир ". "Це є нашим спільним завданням, яке ми повинні почати виконувати ще раз, після повернення з Асижу", - сказав в ефірі радіо Ватикан о. Ломбарді.

 

Джерело: www.radiovaticana.org