//

Бенедикт XVI заохочує італійську поліцію бути людьми совісті і віри

Рим, як і весь світ, зазнає раптових суспільних і культурних змін. Це несе за собою численні виклики, позв'язані серед іншого з відчуттям невпевненості і послабленням морального сенсу, які матимуть результатом також кризу структур і суспільних зв'язків. Звідси виникає важливість духовної сили і спільності осіб, відповідальних за громадський порядок. Про це Папа говорив на зустрічі з римськими поліцейськими. Група посадових осіб і їх сімей в складі понад тисячу осіб прибула 21 січня до ватиканського актового Залу Благословень. Бенедикт XVI закликав поліцейських, щоб вони були людьми совісті, відзначаючи, що йдеться про об'єктивну правду і загальне добро. В цьому допомагає релігійна віра, яка у сьогоднішньому світі, на жаль, відсовується на задній план.

 

„Особливе покликання міста Риму вимагає від вас, посадових публічних осіб, давати хороший позитивний приклад і плідну взаємодію між здоровою світськістю і християнською вірою – сказав Папа римський. – Дієвість вашої служби є результатом поєднання професіоналізму і людських властивостей, сучасністю засобів і систем безпеки, а також набору людських достоїнств, як терпіння, витривалість в добрі, жертовність та готовність слухати. Це все в гармонії служить громадянам, особливо людям в біді. Вмійте завжди трактувати людину як ціль, щоб всі могли жити в автентично людський спосіб. Як єпископ цього міста, я хотів би спонукати вас до читання і роздумування над Словом Божим, щоб в ньому знаходити джерело і критерій натхнення для вашої дії”.

 

Святіший Отець подякував італійським поліцейським за їх служби на вулицях Вічного Міста і запевнив про молитву в їх намірі.

 

За матеріалами Radio Watykańskie