//

Підкомісія УГКЦ "За тверезість життя" відсяткувала 5-річчя

29 жовтня 2011 р. Підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» відсвяткувала 5-ту річницю свого заснування. У конференц-залі Українського католицького університету відбулась зустріч, на яку приїхали працівники єпархіальних структур Підкомісії «За тверезість життя», священики, які започаткували Золоті книги тверезості у парафіях, психологи, які проводять працю зі співузалежненими на парафіях за методом Духовної терапії, представники Братств тверезості та інші люди доброї волі, яким небайдуже питання проблеми боротьби з  алкоголізмом в Україні.

Зустріч розпочалась привітальним словом Владики Венедикта Алексійчука. Владика звернувся зі словами підтримки і заохочення до всіх, хто намагається працювати  для визволення людей з поневолення алкоголем. Вкорінення звички вживання алкоголю «немовби туман затягнула наш нарід», а для зміни цієї ментальності треба дуже багато часу, зусиль і праці. "Але хочу сказати, що нас тут більше, ніж апостолів, яких мав Ісус» - зауважив він. За словами Владики,  віднайдення Бога, як основного прагнення нашого серця, здатне змінити ситуацію на краще: «Господь у кожній ситуації, в кожних обставинах вказує людині, щоб в вона мала робити, в Бога є відповіді на всі запитання. Дякуємо Богові, що певні особи, група осіб, п’ять років тому розпізнала Божу волю, щоб створити цю підкомісію… Не біймося, Господь є з нами і по нашій вірі дасться нам!»

 


Після цього своїм досвідом боротьби з проблемою алкоголізму і на парохії і в рамках роботи комісій УГКЦ поділився керівник відділу комісій Патріаршої курії о. Петро Рак: «Це справа нашого серця, нашого переконання, і сподіваюсь, що нам таки вдасться змінити спосіб мислення нашого щонайменше ближчого оточення, а невдовзі і більшого кола осіб».

 


Голова Підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» о. Андрій Логін у своєму виступі коротко розповів про історію виникнення і розвитку підкомісії, основні її досягнення, напрацювання і плани на найближче майбутнє. За цей порівняно невеликий термін праці започатковано 70 Золотих Книг тверезості, проведено реабілітацію за методом духовної терапії для 96 залежних та співузалежнених людей, надано понад 200 консультацій. З місією тверезості священнослужителі та психологи відвідали 125 населених пунктів. Загалом за п’ять років  діяльності Підкомісія співпрацювала з понад 10 000 осіб. Отець Андрій наголосив: «Нам йдеться не про маси, а про те, щоб допомогти тій людині, яка приходить і каже «Боже, поможи мені!» І ми, як Церква цій людині допомагаємо. За кожною з узалежнених осіб стоїть її сім’я, діти, і нас радує те, що ми можемо таким людям допомагати». Голова підкомісії урочисто висловив подяку всім тим, хто жертовною працею долучився до роботи цієї ініціативи УГКЦ задля порятунку нашого народу.

 


Опісля відбувся цікава та інтенсивна дискусія між учасниками зустрічі, викликана порівнянням стану справ боротьби Церкви з алкоголізму в довоєнні і теперішні часи. Крім того, парохи церков УГКЦ різних єпархій, члени Братств Тверезості та психологи мали чудову нагоду розповісти про свій особистий досвід і спосіб праці з узалежненими та їх сім’ями. Всі присутні висловили вдячність підкомісії за працю та організацію зустрічі, на якій отримали архиєрейське благословення, підтримку від колег та наснагу до подальшої праці в Церкві для блага вірних.

 

Редакція нашого порталу щиро вітає всіх працівників Підкомісії "За тверезість життя" і бажає їм Божого благословення для цієї особливо важливої і актуальної праці!