//

У Римі проходить традиційний Міжнародний фестиваль духовної музики та мистецтва

Уже традиційно в середині осені у Римі проходить Міжнародний фестиваль духовної музики та мистецтва. Відомий у всьому світі фестиваль пропонує концерти духовної та класичної музики, які відбуваються в найгарніших соборах і базиліках Рима, а також різноманітні художні виставки.

 

Програма фестивалю розділена на два періоди – один триває кілька днів у жовтні, а завершальна частина відбувається в листопаді. Відкривається фестиваль Святою Літургією, а тоді концертом в базиліці св. Петра. Згодом протягом кількох днів відбуваються концерти у храмах, де кращі хорові колективи та камерні оркестри виконують твори відомих композиторів: Баха, Россіні, Глорії, Монтеверді, Брукнера, Пуччіні, Вагнера, Моцарта, Шуберта і інших. В програму фестивалю також входять твори органної музики Ліста, Бузоне та інших.

 

Цього року на фестивалі виступлять Віденський та Лондонський філармонічні оркестри, американський хор «The Musicians of Saint Clare», вокальний ансамбль «Palatian», катедральні хори Кельна, Зальцбурга, Шпайєра та інші відомі колективи.

 

Фестиваль духовної музики та мистецтва проходить з благословення Папи Бенедикта XVI. Заснований він у 2002 році, щоб познайомити любителів мистецтва та дозволити їм по-новому відкрити для себе кращі твори класичної і сакральної музики.

 

За матеріалами: www.sedmitza.ru