//

Представники усіх релігій на аудієнції у Папи

Представники різних релігій, які приймали участь в Асижському «Дні призадуми, діалогу та молитви за справедливість і мир в усьому світі», повернулися до Ватикану, де Папа Бенедикт XVI прийняв їх на аудієнцію, щоб подякувати за моменти спілкування під час зустрічі. 28 жовтня на завершення міжрелігійної зустрічі, Держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне пригостив усіх обідом.

 

Звертаючись до учасників зустрічі, яка стала можливою через відважність та далекоглядність Івана Павла ІІ і його помічників, Папа Бенедикт XVI подякував усім, хто захотів «розділити з ним паломництво» та співпрацювати заради переміни світу на краще. «Озираючись назад ми подивляємо далекоглядність покійного Папи Івана Павла ІІ, який скликав першу зустріч в Асижі. Прагнення багатьох чоловіків та жінок різних релігій до спільного свідчення духовного шляху – це завжди шлях миру».

 

Святіший Отець зазначив, що подібні зустрічі через ряд обставин відбуваються рідко, але, тим не менше, вони показують, що кожного дня у світі люди, які належать до різних релігійних традицій, живуть і працюють разом і в гармонії. Бенедикт XVI впевнений, що День призадуми, діалогу та молитви показав щире бажання усіх зробити внесок для загального добра: «В певному розумінні, ця зустріч представляє мільярди чоловіків і жінок усього світу, які активно співпрацюють у досягненні справедливості та миру. Це також знак дружби і братства, які розцвіли завдяки зусиллям великого числа людей, які першими спробували провадити такий діалог. Нехай і надалі росте дружба між послідовниками усіх релігій світу, а також між людьми доброї волі».

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org