//

У Польщі відбувається Міжнародний конгрес біблістів

28-30 жовтня у варшавському Університеті імені кардинала Стефана Вишинського відбувається І Біблійний конгрес, під девізом: "Біблія – культурний код Європи". Учасники форуму обговорюють вплив Святого Письма на мистецтво, літературу, музику, кіно, а також міркують про місце Біблії у творчості Гете, Словацького, Достоєвського, Фоми Мана та інших відомих письменників і поетів. Учасники конгресу матимуть дискусії про біблійне натхнення в музиці Баха і Верді, а також у фільмі "Декалог", відомого польського режисера Кесльовського.

 

Спеціальним гостем конгресу є Джанфранко Равазі, голова Папської Ради у справах культури. Він виступить з доповіддю на тему: "Мистецтво і віра – два вікна до Бога". Колишній особистий секретар бл. Івана Павла II, Архиєпископ Мечислав Мокшицький, голова Конференції католицьких єпископів України, розповість про особу Кароля Войтили.

 

"Цей Конгрес є відповіддю на післясинодальне звернення Бенедикта ХVI "Verbum Domini". Зустріч у Варшаві покликана сприяти поширенню біблійного пастирства і біблійної освіти в Польщі ", – сказав отець професор Генрик Вітчак, один з організаторів Конгресу.

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org