//

На міжрелігійній зустрічі в Асижі духовні лідери та атеїсти підписали спільну декларацію про мир

27 жовтня, минулої міжрелігійної зустрічі в Асижі, релігійні лідери та атеїсти підписали спільну декларацію про мир. В екуменічному форумі взяли участь Папа Римський Бенедикт XVI, Константинопольський Патріярх Варфоломій I і близько 300 представників різних релігій і атеїстичних організацій. Московський Патріярхат представляв митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр.

 

Папа Римський Бенедикт XVI у своїй доповіді наголосив на неприпустимості виправдання тероризму насильством: «Релігійні лідери ще 1986 року заявили, що насильство не відповідає природі релігії, і ми голосно і впевнено зараз це повторюємо».

 

Учасники зустрічі, що відбувалася під девізом «День роздумів, діалогу і молитви про мир і справедливість в усьому світі», склали підсумковий документ, що закликає до спільної праці задля миру і загального блага людства.

 

У декларації, зокрема, зазначається, що «світ є даром Божим», і треба дотримуватися «золотого правила: чинити з іншими так, як ви хочете, щоб чинили з вами». Учасники зустрічі висловили тверде переконання, що тероризм суперечить справжньому духу релігії, засудивши всі акти насильства і війни в ім'я Бога або релігії.

 

Присутні в Асижі також заявили про своє зобов'язання сприяти діалогу релігій і культур, що допомагає реалізувати взаємоповагу і мирне співіснування різних народів, а також захищати права та культурну самобутність кожної окремої людини. Релігійні лідери і атеїсти відзначили свій намір пробачити один одному минулі та теперішні помилки й упередження, а також брати активну участь у соціальній діяльності, допомагаючи нужденним.

 

За матеріалами: sedmitza.ru