//

"L'Osservatore Romano" про незаконне розповсюдження зброї

 Незаконне розповсюдження зброї зачіпає гідність і святість людського життя, сприяючи поширенню насильства. Про це заявляє християнська спільнота в контексті Конференції ООН з Договору про торгівлю зброєю, яка відбудеться 2012 року. Цю тему зачіпає "L'Osservatore Romano".

 

Християнські спільноти ще раз закликають країни створити в цій галузі ефективні й прозорі механізми регулювання, які б базувалися на повазі людської гідності. Про це заявив, зокрема, Генеральний Секретар Всесвітньої Ради Церков, пастор Олаф Твейт. Мирна ініціатива була озвучена християнською спільнотою також під час екуменічного форуму за мир в Кінгстоні, на Ямайці, в травні цього року.

 

На думку Твейта, треба почути голос простих людей, які виступають за мирне існування, і сприяти обов’язку ефективного контролю ринку озброєнь, які загрожують миру і повсякденному життю людей. Такий підхід об'єднує всі християнські спільноти.

 

У статті ватиканського видання зазначається, що політики мають сприяти новому міжнародному порядку, більш безпечному і сприятливому для справи миру. Надія жити без загрози "є частиною концепції світу, що міститься в священних текстах всіх основних релігій, а також в принципах звичного права, яке забороняє загрозу або застосування сили в міжнародних взаєминах".

 

За матеріалами www.radiovaticana.org