//

Європарламент виступив на захист христян Єгипту та Сирії


27 жовтня Європейський Парламент на своєму засіданні прийняв резолюцію, в якій закликав припинити в Єгипті і Сирії насильство щодо християнських громад і зажадав більшого захисту для них, з рішучістю засудивши акти насильства, які відбувалися під час мирних маніфестацій в цих країнах. Європейський парламент висловив стурбованість порушенням прав людини в Сирії і закликав черговий раз президента країни Башира Асада піти у відставку.

 

Йозеф Дауль, голова парламентської групи Європейської народної партії зажадав «негайного припинення атак на коптських суспільства в Єгипті». Він зазначив, що послідовники Христа мають право жити в мирі та вільно висловлювати свої переконанння. «Влада Єгипту, гарантуючи усім християнам і їхнім храмам відповідну охорону, поклала б край нападам на них з боку ісламських екстремістів», – сказав італійський євродепутат Маріо Мауро.

 

Під час форуму в Страсбурзі було вирішено, що в разі серйозних порушень прав людини в Єгипті, будуть прийняті відповідні санкції. Європарламент висловив також занепокоєння викраденням ісламськими фундаменталістами коптських дівчаток, яких пізніше змушують прийняти іслам.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё