//

У Києві відбулись чування з Іваном Павлом ІІ

З 22 на 23 жовтня 2011 року в Інституті релігійних наук святого Томи Аквінського відбулось чування з нагоди спомину блаженного Івана Павла ІІ. Це перший в історії день спомину Йоана Павла ІІ –  і католицька молодь Києва переживала його в особливий спосіб.

 

В чуванні взяли участь представники майже всіх римо- та греко-католицьких спільнот міста, які брали також активну участь в організації чування.

 

Все розпочалося Службою Божою о 17.40, на початку якої були урочисто внесені мощі Івана Павла ІІ. Після Служби усі присутні мали можливість почути спогади про Івана Павла ІІ сестри Марти Рик з Ордену святої Урсули, яка була особисто знайома зі Святішим Отцем, та Олексія Браславця, редактора Католицького Вісника, який брав участь у підготовці до візиту Івана Павла ІІ в Україну.

 

Всю ніч католицька молодь прославляла Господа, молилась Святий Розарій, коронку до Божого Милосердя, акафіст до бл.Івана Павла ІІ, який виконали отець Дам'ян Габорій та диякон Андрій Зелінський SJ (їм допомагали греко-католицькі семінаристи) або спонтанними молитвами – і знову прославою Бога. Можна сказати, що все чування було однією великою прославою ― пісня на славу Божу червоною ниткою проходила в молитвах з вечора аж до самого ранку.

 

До кожної таємниці Розарія було підібрано розважання та відповідну пісню. Були підготовлені для перегляду також цікаві відео-ролики про Папу, виконувались пісні польською мовою, слова яких написав сам Іван Павло ІІ. Молодь співала також Barku ("Човен") українською мовою, одну з улюблених пісень Святішого Отця. Були відібрані відомі слова Папи, які зачитувались під час прославлення.

 

Багато зусиль молодь Києва доклала, щоб це чування відбулось в дусі Івана Павла ІІ і разом з ним. Це було не лише спільне єднання у молитві до єдиного Бога римо- і греко-католиків, але й ділення християнським молитовним досвідом та особливим ставленням до особи нового блаженного Католицької Церкви. Саме Йоан Павло ІІ об’єднав католицьку молодь на чуванні.

 

Закінчились чування Службою Божою візантійського обряду, яку відправив отець Ілля з київського монастиря Ордену Святого Василя Великого.

 

За матеріалами Крістіни Надворної, Католицький Медіа-Центр