//

Керівництво італійської школи заборонило святкувати Різдво

Керівництво школи в Палермо прийняло рішення заборонити в установі святкувати Різдво і Пасху, бо це «ображає почуття» дітей, що не сповідають християнство, – пише італійське видання Corriere della Sera.

 

В одній зі шкіл Палермо вибухнув скандал навколо картини із зображенням Мадонни, що висіла в залі установи. Керівництво закладу прийняло рішенняза картину, оскільки про це попросила мати учениці, яка сповідує іншу релігію. Жінка заявила, що картина ображає релігійні почуття її дочки.

 

На її прохання новий директор школи Мелькіорра Греко також ухвалила, що обговорення релігійних тем повинно проходити тільки під час спеціальних уроків. Крім того, директор також заборонила молитися в стінах школи і відзначати Різдво та Пасху.

 

Батьки учнів заявили, що не згодні з нововведеннями. «Ми хочемо, щоб наші діти зберегли культурні та релігійні традиції», – зазначають вони.

 

Директор підкреслила, що всі учні мають рівні права, і вона є гарантом їх забезпечення. «Я думала навіть про те, щоб створити релігійний куточок, де були б представлені всі релігії», – сказала вона.

 

При цьому директор зазначила, що поки керівництво школи не збирається забирати з класів розп'яття і різдвяну ялинку, однак це рішення має бути узгоджено з усіма батьками.


За матеріалами cnlnews.tv