//

«Хеллоуїн» – сучасний масовий окультизм

У зв'язку з майбутнім святкуванням дня Всіх Святих у Польщі нагадали, що це зовсім не безневинна розвага, а ритуал, за яким відбувалися «поганські поклоніння духам і кельтському богові смерті».

 


Архиєпископ Славой Лєшек Глодзь вирішив пригадати факти, що стосуються святкування цього «свята» – через прогресивне розповсюдження окультизму і магії в засобах масової інформації, в школах і суспільстві. Як нагадав митрополит Гданська, Антон Лавей, «автор» «Біблії Сатани» і засновник сучасного сатанізму сказав, що в ніч з 31 жовтня на 1 листопада – найбільше свято Люцифера».

 

– Поліційні звіти це підтверджують, оскільки фіксують збільшення насильницьких окультних актів. Церква застерігає від застосування будь-яких форм окультизму і магії, – наголосив Архиєпископ Глодзь.

 


Гданський митрополит підкреслює, що «участь дітей, підлітків і дорослих у окультних практиках, навіть під виглядом розваг», як підкуп духів, «належить в світлі вищесказаного вважати несумісним з вченням Церкви. Коли поганські за своєю суттю святкування Всіх Святих практикують люди, які називають себе християнами, то це духовно збіднює їх».

 


– Зовсім не згадується про наслідування святих і блаженних, а наголошується на збаналізованому баченні світу надприродного, – підкреслює Архиєпископ.

 

 

Дивно, що в нашому суспільстві настільки широко пропагують це окультне дійство. Багато з тих, хто «бавиться» в Хеллоуїн, вважає, що в ньому немає нічого поганого, і це всього лише забавка без будь-якого окультного підтексту. У нас багато таких «ігор», які на перший погляд не мають наслідків. Але вони в кінцевому підсумку закінчуються не лише біснуватістю, а часто й смертю. Сатана не є плодом поп-культури, він реально може зруйнувати людину. Тому ми повинні рішуче протестувити проти такої розваги.

 

 

За матеріалами fronda.pl