//

Міністерство туризму Ізраїлю запрошує помандрувати слідами Марії

Збільшення припливу паломників у Святу Землю залежить не тільки від місцевої церкви, але й від держави, що має неабияку користь від туризму. За даними агентства EFE, останнім часом Міністерство туризму підготувало спеціальний шлях слідами Марії. Він має доповнити вже існуючий маршрут, що пов'язаний з життям Ісуса. Ця мандрівка призначена насамперед для паломників з католицьких країн, де Матір Спасителя має особливе значення.

 

Подолавши цей шлях, туристи зможуть побачити столицю Ципору в Галілеї, а, зокрема, передбачуване місце народження Марії та місце, де відбувалися події Благовіщення, Ейн-Карем, що поблизу Єрусалима - місце відвідин св. Єлизавети, а також порожню домовину Марії в долині Кедрон. Мандрівка також охопить Вифлеєм, який знаходиться на палестинських територіях. Саме тому ізраїльське Міністерство туризму у підготовці проекту зобов'язалося співпрацювати з владою автономії.

 

Ідею створення такої мандрівки слідами Марії підтримав і францисканський охоронець Святої Землі. "Ми не можемо говорити про Ісуса по-християнськи, не згадуючи Його Матір, - сказав під час презентації проекту о. П’єрбаттіста Піццабалла, OFM. – Набожність до Діви Марії практикують не тільки католики і православні, але також увесь християнський світ ".

 

Минулого року Ізраїль відвідали близько 3,5 мільйони туристів. Майже 70 відсотків з них є християнами, половина з яких – католики.

 

За матеріалами Radio Watykańskie